Spring naar inhoud
augustus 16, 2010 / hengeloseboekentas

Ricardo Semler – Het weekend van zeven dagen

Het weekend van zeven dagen
Ricardo Semler
90-225-3719-6
Het belang van een goede balans tussen werk en privé-leven

De meesten van ons zijn er goed in om lange dagen te werken en om ook nog iets mee te nemen om thuis te doen. Maar we zijn er minder goed in om een keer op maandagmiddag naar de film te gaan. Ricardo Semler is daar wel goed in.
In ‘Het weekend van zeven dagen’ laat Semler zien hoe hij Semco (een klein familiebedrijf) wist om te bouwen naar een veelzijdig concern met veertigmaal de oorspronkelijke omzet – terwijl hij in kantooruren genoot van een goede film of met zijn zoon de eendjes ging voeren. Dat kon hij, omdat hij de subtiele balans wist te vinden tussen werk en privé-leven, voor zichzelf en voor zijn 3.000 werknemers. Werknemers bij Semco creëren hun eigen baan, bepalen hun eigen salaris, bedenken nieuwe producten, terwijl ze ook nog veel vrije tijd hebben.
Iedere organisatie kan doen wat Semco doet. Iedere werknemer kan van zijn baan genieten, op de manier zoals Semler en zijn mensen dat doen. Semler schetst de dagelijkse gang van zaken in zijn bedrijf en hoe hij gedurende twintig jaar zijn radicale ideeën testte. Daaruit blijkt glashelder dat het veel eenvoudiger is dan het in eerste instantie lijkt om een goede balans.

Plaats een reactie